Batat | Slatki krompir

TORTA OD SIRA SA BATATOM

Sastojci:

 

• 250g mlevenog keksa

• 200g maslaca

• 9 kašika šećera

• 4 vanil šećera

• 2 ceđena limuna

• 500g mascarpone sira

• 1kg narandžastog batata

• 4 kisele pavlake

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

Smesu rasporedite preko keksa i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 170ºC.

Kada je pečeno stavite da se hladi, a za to vreme napravite završnu glazuru.

 

Treći sloj – glazura: umutite sve četiri pavlake sa tri vanil šećera i tri kašike šećera. Kada se pečeni kolač malo prohladi dodajte pavlaku, ravnomerno rasporedite i vratite u ugašenu toplu rernu 5 minuta.

Kolač ohladite pa stavite u frižider da prenoći.