TORTA OD SIRA SA BATATOM
Sastojci:
• 250g mlevenog keksa
• 200g maslaca
• 9 kašika šećera
• 4 vanil šećera
• 2 ceđena limuna
• 500g mascarpone sira
• 1kg narandžastog batata
• 4 kisele pavlake
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||
TORTA OD SIRA SA BATATOM Sastojci:
• 250g mlevenog keksa • 200g maslaca • 9 kašika šećera • 4 vanil šećera • 2 ceđena limuna • 500g mascarpone sira • 1kg narandžastog batata • 4 kisele pavlake
|
![]() |
Priprema:
Prvi – donji sloj: otopite maslac i tri kašike šećera na laganoj vatri. U kalup za tortu stavite mleveni keks i pomešajte sa maslacem dok se ne dobije jednolična smesa. Smesu ravnomerno rasporedite u kalupu i stavite da se peče 3 minute u prethodno zagrejanoj rerni na 250ºC.
Drugi – srednji sloj: izmiksajte prethodno obaren batat (najbolje obariti u ljusci, kuvati oko 45 minuta), dodajte sir, limunov sok, tri kašike šećera i vanil šećer i sve dobro izmutite. ... Više . |
![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |