Batat | Slatki krompir

TORTA OD SIRA SA BATATOM

Sastojci:

 

• 250g mlevenog keksa

• 200g maslaca

• 9 kašika šećera

• 4 vanil šećera

• 2 ceđena limuna

• 500g mascarpone sira

• 1kg narandžastog batata

• 4 kisele pavlake

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

Prvi – donji sloj: otopite maslac i tri kašike šećera na laganoj vatri. U kalup za tortu stavite mleveni keks i pomešajte sa maslacem dok se ne dobije jednolična smesa. Smesu ravnomerno rasporedite u kalupu i stavite da se peče 3 minute u prethodno zagrejanoj rerni na 250ºC.

 

Drugi – srednji sloj: izmiksajte prethodno obaren batat (najbolje obariti u ljusci, kuvati oko 45 minuta), dodajte sir, limunov sok, tri kašike šećera i vanil šećer i sve dobro izmutite. ... Više

.